fbpx

Medewerker Vrijbroekpark Mechelen

Het Vrijbroekpark, officieel Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, is een park in de Belgische stad Mechelen. Het is alle dagen vrij toegankelijk. Men organiseert er onder meer wandelingen en tentoonstellingen.

 

Bereikbaarheid van het museum:

Fiets:  Er is een ruime fietsenparking aan de rechterkant van de ingang, hier kun je ook bakfietsen en fietskarren parkeren. Verder vind je bij elk gebouw in het park een fietsenstalling.

 

Openbaar vervoer: Het station van Mechelen is zeer goed bereikbaar vanuit andere stations.

Van hieruit kun je met de bus, te voet of met de fiets naar het park komen.

 

Auto: Kom je met de auto, parkeer dan op parking ‘eekhoorn’ aan de rand van het park. De route naar de parking is aangegeven met wegwijzers.

Ben je in het bezit van een parkeerkaart voor personen met een handicap, dan kun je parkeren tussen de hoofdingang en het bezoekerscentrum. De eerste 14 parkeerplaatsen zijn hier voorbehouden voor jou.

 

Op de website kan je nog meer info vinden wat betreft de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het park: https://www.provincieantwerpen.be/entiteit.html/nl/entiteiten/provinciaal/dvt/provinciale-groendomeinen-regio-mechelen/vrijbroekpark.html

 

Het park is toegankelijk:

–       Bijna alle wandelpaden zijn verhard. Toegankelijke wandelpaden zijn aangeduid op de plattegrond.

–       Toegankelijke parkeerplaatsen aan hoofdingang en Vrijbroekhof.

–       Toegankelijke toiletten in de brasseries.

–       Toegankelijke toilet in het bezoekerscentrum incl. verzorgingstafel voor volwassenen.

–       Onthaal is rolstoeltoegankelijk.

–       Schuilhutten zijn rolstoeltoegankelijk.

–       Botanische rozentuin is toegankelijk gemaakt (grasmatten).

–       De paden van de Wilgernis zijn aangepast zodat ze meer toegankelijk zijn, het hele jaar door.

 

TAKENPAKKET
Wat mag je doen:

Het Vrijbroekpark is op zoek naar een vrijwilliger die ondersteuning kan bieden bij het begeleiden van de scholenwandelingen. In de periode van 15 maart tot 9 juni komen dagelijks klassen van de lagere school (van 1e tot en met 6e leerjaar of 3e kleuterklas) op bezoek voor een natuurwandeling. Dit zijn groepen van max 25 kinderen. Dit zijn spelleerwandelingen waarbij er eerst iets verteld wordt en er daarna een spel/opdracht gedaan wordt. De rondleiding gebeurt steeds door een gids. Jouw rol als begeleider kan breed ingevuld worden: je kan de wandeling mee volgen, wat helpen bij de spelletjes, of zelf ook een uitleg geven op termijn (indien je dit wenst).

 

Belangrijke informatie: Je moet niet alle taken doen die hierboven beschreven staan. Het is een lijst met wat je allemaal zou kunnen doen. Je spreekt samen met jouw jobcoach en de mensen in Vrijbroekpark af welke taak of taken je precies zult doen.

 

 

CONCRETE AFSPRAKEN
Welke uren word je verwacht? Je zou een halve dag à een hele dag per week kunnen werken bij het Vrijbroekpark als vrijwilliger.

 

Welke ondersteuning kunnen wij jou bieden? De eerste keren dat je aan de slag gaat bij het Vrijbroekpark als vrijwilliger, kan je rekenen op ondersteuning van zowel jouw jobcoach als van Ilke van Pasform. Ilke van Pasform heeft ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Ilke en jouw jobcoach zullen ook aanwezig zijn op het eerste kennismakingsgesprek dat jij zult hebben met het Vrijbroekpark. Ilke van Pasform kan jou op de werkvloer bij het Vrijbroekpark ondersteuning geven waar jij dat nodig vindt. Zij kan ook vorming geven aan de andere vrijwilligers bij het Vrijbroekpark  zelf.

 

Interesse om bij het Vrijbroekpark als vrijwilliger aan de slag te gaan? Vertel jouw jobcoach dan dat je interesse hebt in deze vrijwilligersvacature! Jouw jobcoach neemt dan contact op met ons (KVG en Pasform). Samen met jou zoeken we dan een moment waarop we kunnen langsgaan bij het Vrijbroekpark. Hopelijk blijken jullie dan een ideale match, en kun jij aan de slag als topvrijwilliger bij het Vrijbroekpark.

Basisschool GO! Victor Van de Walle

Middagtoezicht tijdens speeltijd
Ben je gek op kinderen? Wil je samen met een juf of meester het gedeelte middagtoezicht ondersteunen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wij zoeken iemand die van 12u30 tot 13u15 mee kan draaien, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Ben jij de geknipte persoon voor deze job? Aarzel dan niet en neem snel contact met ons op!