fbpx

Medewerker Museum van vlas en textiel

Museum Texture in Kortrijk vertelt het verhaal van vlas en textiel in de regio. Jong en oud ontdekt er waardevolle collecties vlas en textiel via een fris verhaal in een modern museumgebouw, aan de oever van de Leie.

Bereikbaarheid van het museum:

Auto: Er zijn betalende parkeerplaatsen in de buurt van het museum. Zo kan je bijvoorbeeld parkeren in de Gasstraat, aan de achterzijde van Texture.

Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het station en de halte Meensepoort (1 zone). Van daar is het minder dan 1 minuut wandelen tot Texture.

Trein: Er zijn gemakkelijke verbindingen vanuit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Luik en Oostende. Het station Kortrijk ligt op 15 minuten wandelafstand van Texture.

Op de website kan je nog meer info vinden wat betreft de bereikbaarheid van het museum: https://www.texturekortrijk.be/Wegbeschrijving

Het museum is goed toegankelijk. Hierbij meer info: https://www.texturekortrijk.be/Toegankelijkheid

TAKENPAKKET
Wat mag je doen:

Texture is op zoek naar een vrijwilliger die ondersteuning kan bieden bij het onthaal van bezoekers. Hieronder kunnen verschillende taken vallen:

●      Je heet bezoekers van harte welkom wanneer ze binnenkomen in het museum.

●      Je geeft uitleg over wat er allemaal te zien en te doen is in Texture.

Je geeft hierbij uitleg over de verschillende zalen in Texture. Zo heb je de wonderkamer, de leiekamer en de schatkamer:

–       in de wonderkamer ontdek, proef, voel en test je producten.

–       de leiekamer brengt het verhaal van de vlas- en linnennijverheid.

–       in de schatkamer kan je genieten van de selectie schitterende damasten, kant, handwerk en fijne weefsels die de uitzonderlijke textielcollectie rijk is.

●      Je maakt de bezoekers wegwijs en toont hen de lockers.

●      Je maakt kopieën.

●      Je kijkt rekken na, vult deze bij en ruimt deze op.

Belangrijke informatie: Je moet niet alle taken doen die hierboven beschreven staan. Het is een lijst met wat je allemaal zou kunnen doen. Je spreekt samen met jouw jobcoach en de mensen in Texture af welke taak of taken je precies zult doen.

CONCRETE AFSPRAKEN
Welke uren word je verwacht? Je zou een halve dag per week kunnen werken bij Texture als vrijwilliger.

Hoe vaak word je verwacht? Eén keer per week.

Welke ondersteuning kunnen wij jou bieden? De eerste keren dat je aan de slag gaat bij Texture als vrijwilliger, kan je rekenen op ondersteuning van zowel jouw jobcoach als van Ilke van Pasform. Ilke van Pasform heeft ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Ilke en jouw jobcoach zullen ook aanwezig zijn op het eerste kennismakingsgesprek dat jij zult hebben met Rudy van Texture zelf. Ilke van Pasform kan jou op de werkvloer bij Texture ondersteuning geven waar jij dat nodig vindt. Zij kan ook vorming geven aan de andere vrijwilligers bij Texture zelf.

Interesse om in Texture als vrijwilliger aan de slag te gaan? Vertel jouw jobcoach dan dat je interesse hebt in deze vrijwilligersvacature! Jouw jobcoach neemt dan contact op met ons (KVG en Pasform). Samen met jou zoeken we dan een moment waarop we kunnen langsgaan bij Texture. Hopelijk blijken jullie dan een ideale match, en kun jij aan de slag als topvrijwilliger bij Texture!

 

 

 

De Levensboom

Helpen in de kleuterklas (kleuters op het potje zetten, broekjes verversen…) en helpen met toezicht van de kleuters tijdens het middagtoezicht. (Voormiddagen van 9.30u tot 13u)